Classico

Dekorativne tehnike
Diskretna dinamika baršunastih, sedefnih odsjaja na zidu, umesto monotonije jednobojnih zidova.

Klasa, glamur, istančan ukus.

Diskretna dinamika baršunastih, sedefnih odsjaja na zidu, umesto monotonije jednobojnih zidova.

Super-perivost “Classico” dekorativne tehnike garantuje lako održavanje uključujući i pranje deterdžentom. Zahvaljujući tom  svojstvu trajnost ove posebne boje nije ograničena prljanjem i  habanjem.

Preporučuje se i u prostorijama gde se zahtevaju visoki higijenski uslovi. Ekološka, visokopokrivna, paropropusna.

Ukoliko ste zainteresovani za proizvod pošaljite nam upit i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.
Ukoliko želite da Vas kontaktiramo putem telefona.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

DETALJNE INFORMACIJE

Aplikacija

U dva nanošenja.

Prvo nanošenje: hoblom, četkom ili valjkom, sa ciljem da se postigne ujednačenost i pokrivenost. Ukoliko se nanosi hoblom ili valjkom može se razrediti do 10%.

Drugo nanošenje: nakon 6 sati ili nakon što je procenjeno da je materijal suv. Malom četkom ili hoblom materijal se nanosi tačkasto po zidu a potom se hoblom, nasumičnim kružnim potezima, utrljava do postizanja željenog efekta. Najbolji efekat odsjaja se dobija ukoliko se finalno ravnjanje uradi nakon nekoliko minuta od nanošenja – dok je materijal još uvek obradiv ali je već počeo da se suši.

Najbolji rezultat se postiže ako aplikator u toku celog procesa i perioda susenja, umerenim tempom ali stalno, tretira alatom materijal potezima u svim pravcima.

Alternativno opisanom standardnom načinu nanošenja, dekorativna boja “Classico” može se aplicirati razređena ili nerazređena koristeći sunđer, četku ili valjak, u samo jednom ili dva sloja. Naovaj način mogu se dobiti mnogi interesantni i inovativni vizuelni efekti.

Finalni izgled u tom slučaju zavisi od tehnike nanošenja, iskustva, ideje…

Toniranje

U željenu količinu srebrne ili zlatne baze “Classico” dodaju se “Pigment Mix” koloranti u količini koja je određena “Classico” ton kartom.

U željenu količinu srebrne ili zlatne baze “Classico”, dodaju se “Pigment Mix” koloranti u količini koja je određena ton kartom.

Alternativno, “Classico” se može tonirati i tečnim kolorantima drugih proizvođača ali PAŽNJA, to činite na sopstveni rizik, pogotovo ako su koloranti stari. Razlog: moguće je da su vremenom i upotrebom kontaminirani mikroorganizmima koji potom napadaju boju.

Podloga, sušenje i pranje alata je isto kao i kod svih ostalih akrilnih zidnih boja.

Razređivanje

Spremno za upotrebu. Mogućnost razređivanja vodom do 10%.

Potrošnja

1Litar za 6-8m2

Pakovanje

1, 3, 5, 10 i 18 litara.

Rok trajanja

2 godine ukoliko kantica nije otvorena. Za toniranu, razređenu, ili na bilo koji način modifikovanu boju, reklamacija ne važi.