Neka vaša spavaća soba bude vaša lična oaza dobre energije

U savremenoj užurbanoj svakodnevici, čini se da je dom dobio još značajnije mesto od onog koje je oduvek imao. Naš životni prostor je naša oaza mira, mesto koje nas posle napornog dana vraća u ravnotežu i pruža nam energiju za sledeće jutro. Centralna uloga u tom prostoru pripada spavaćoj sobi, zato bi njenom uređenju trebalo posvetiti posebnu pažnju.

Iako postoji niz teorija koje govore o uticaju boja, rasporeda nameštaja, rasvete i raznih detalja u spavaćoj sobi na raspoloženje i kvalitetan san, osnovna ideja kojom bi trebalo da se vodite u uređenju svoje spavaće sobe je vaš sopstveni ukus. Ono što prija vašem oku, prijaće i celom vašem biću, činiće vas opuštenim i raspoloženim. Preporuke boja za spavaću sobu uglavnom se odnose na mirne tonove i opuštajuće nijanse, međutim, to ne znači da ovo mora biti jedini izbor. Ako volite jarke boje, ne ustručavajte se da ih koristite u spavaćoj sobi.

Eksperimentišite, jer ono što je za nekoga previše dinamičan izbor, za vas može biti podsticaj za vedro jutarnje raspoloženje. Takođe, iako stručnjaci uglavnom upozoravaju da elektronika poput televizora ili računara u spavaćoj sobi nije preporučljiva, ako ne možete da zamisite opuštanje pred san bez daljinskog upravljača ili jutarnju kafu u krevetu bez čitanja i-mejlova, ne lišavajte sebe onoga što za vas predstavlja izvor komfora. Osnovna ideja je da vaša spavaća soba bude vaša oaza dobre energije, zbog toga je završna reč po pitanju uređenja samo vaš izbor, a mi vam donosimo nekoliko zanimljivih predloga kao inspiraciju.

Klasika naspram smelosti

Neko je ljubitelj klasike, a neko se oseća udobno u hrabrim izborima poput jarkih boja ili neobičnih kontrasta. Ne ustručavajte se da napravite izbor koji vama odgovara.

Eksperimentišite!

Pored igre bojama, možete eksperimentisati i dekorativnim tehnikama. Zidovi ukrašeni dekorativnim bojama, odnosno dekorativnim tehnikama pružaju poseban vizuelni efekat i daju specifičan prostor vašoj spavaćoj sobi.

Unesite dašak prirode

Kamen u spavaćoj sobi? Zašto da ne! Kamen je snažan prirodni element i kao takav ima ogroman energetski potencijal koji mnogima prija. Zid obložen dekorativnim kamenom daće specifičnu estetiku vašoj spavaćoj sobi.

Rustični šarm cigle

Dekorativna cigla takođe može biti fantastičan izbor za zid spavaće sobe. Možda vam na prvi pogled deluje pomalo sirovo i industrijski, ali zapravo će vašem prostoru podariti šarm i energiju, pa ćete imati utisak da ste se probudili sveži i poletni. Ako odaberete dekorativnu ciglu u beloj boji, spavaća soba će dobiti i notu elegancije i romantike.

Podelite

Facebook
Twitter
LinkedIn