Dekorativne tehnike za luksuzan sjaj vašeg doma

Svima koji su se nekada zanimali za uređenje enterijera poznati su osnovni principi pri odabiru boja zidova – svetle boje zidova utiču da prostor izgleda veće, tamne boje vizuelno smanjuju prostoriju, beli zidovi su „sigurna zona“ sa kojom uglavnom nema promašaja, jarke boje oživljavaju prostor ali ga i opterećuju ako ne vodite računa o ravnoteži u odabiru nameštaja i detalja, pastelne note na zidovima deluju umirujuće i romantično… Ali kako da prostoru podarite dozu luksuza? Tu na scenu stupaju dekorativne boje i tehnike.

Dekorativne tehnike su vrsta specijalnih zidnih boja

Suština je u tome da se njima postiže vizuelno upečatljiva dekoracija zidova. Mešanjem bazne boje i odabrane nijanse iz širokog spektra dobija se upečatljiva kombinacija koja uz posebne tehnike samog nanošenja boje daje vrhunske rezultate i u prostor unosi dašak glamura i luksuza.

Inspirišite se fotografijama i odaberite idealno rešenje za svoj dom.

Kao i kod krečenja klasičnim bojama, vodite računa o nameni i veličini prostorije, izboru nameštaja, tekstila, rasvete i ukrasa. Uz pravi odabir slika na zidovima, pametno usmerenu rasvetu i pažljivo odabrane detalje, luksuzni sjaj vašeg doma doći će do punog izražaja.

dekorativne-tehnike-slika-2
dekorativne-tehnike-slika-4

Drugačije je “kul”

Sa druge strane, nešto starija deca i tinejdžeri biće zadovoljni neobičnim izgledom svoje sobe. Za njih će zid od dekorativne cigle biti „kul“ momenat u njihovom ličnom carstvu, naročito ako ga ukombinujete sa upečatljivim nameštajem i njihovim omiljenim detaljima. Ako želite da postignete romantičan izgled sobe, upotrebite belu dekorativnu ciglu. Ona će se sjajno slagati sa nežnim i pastelnim tonovima u ostatku sobe.

Podelite

Facebook
Twitter
LinkedIn