Sva lica sive

Jeste li vi jedni od onih koje sivi zidovi asociraju na nedostatak mašte i atmosferu zapuštenih državnih preduzeća? Ako jeste, onda definitivno niste imali prilike da se sretnete sa pravim izborom sivih zidova. Dopustite nam da ispravimo tu grešku i predstavimo vam nekoliko fantastičnih izdanja sive..

sva-lica-sive-slika-2

Prednosti sive boje

Baš kao i bela boja, pored toga što pruža efekat širine i čini da prostorije izgledaju veće nego što jesu (ovo naročito važi za svetlije nijanse sive boje), siva boja zidova se sjajno kombinuje sa različitim stilovima, materijalima i bojama u prostoriji. Sa druge strane, za razliku od bele, siva boja ne deluje sterilno i monotono, naročito ako se nanosi dekorativnim tehnikama koje joj daju upečatljiv vizuelni efekat. Još jedna važna prednost je i to što se siva ne prlja tako lako, za razliku od belih zidova na kojima je i najmanja fleka odmah uočljiva.

Dodajte belu za eleganciju, zelenu za živahnost

Siva boja zidova je idealna podloga za raznovrsne scenografije, a konačan utisak zavisi od boja i materijala koje ćete upotrebiti u prostoriji. Kombinujte sive zidove sa belim nameštajem da biste postigli eleganciju, dodajte crne ili zlatne detalje za dozu luksuza ili unesite živost upotrebom zelene i jarko žute. Nameštaj od prirodnog drveta će sobi sa sivim zidovima dati toplinu i komfor doma, a kombinacija sivih zidova i metalnog nameštaja idealna je za industrijski stil.

sva-lica-sive-slika-3
sva-lica-sive-slika-4
sva-lica-sive-slika-5
sva-lica-sive-slika-6

Eksperimentišite materijalima

Poseban dekorativni efekat ćete postići upotrebom sive dekorativne cigle ili sivog dekorativnog kamena. Izdvojte jedan zid u prostoriji ili samo jedan kutak sobe i obložite ga dekorativnom ciglom ili kamenom, a ostatak prostorije okrečite u belo ili u neku drugu boju koja odgovara izboru ostalih elemenata u prostoriji.

Podelite

Facebook
Twitter
LinkedIn