Dekorativna cigla za upečatljiva arhitektonska rešenja

Dekorativna cigla je stilski vrlo upečatljiv građevinski materijal, u arhitekturi poznat još od davnina. Danas se dekorativna cigla rado koristi iz estetskih razloga, ali ne samo zbog njih. Važan faktor je ekološki potencijal, jer je dekorativna cigla stoprocentno prirodan proizvod, a neizostavni razlozi za njenu popularnost su i otpornost, dugovečnost, kvalitet i ekonomičnost.

Dekorativna cigla daje prefinjen izgled arhitekturi poslovnih prostora, stambenih zgrada i porodičnih kuća, a činjenica da predstavlja dobru izolaciju i obezbeđuje uštedu energije čini je dodatno popularnim izborom. Ova cigla će podjednako dobro izgledati kao dominantan izbor za izradu fasade, ali i kao detalj kojim se mogu akcentovati terase, balkoni, pojedini spratovi ili zidovi nekog objekta.

Dekorativna cigla prostoru daje originalnost i dozu luksuza, ali preterivanje bi moglo da naruši ovaj utisak. Zbog toga, odaberite jedan zid u prostoriji koji želite da naglasite i obložite ga dekorativnom ciglom. Ako se radi o dnevnoj sobi, to može biti zid iza garniture za sedenje, onaj na kom se nalazi tv komoda ili bilo koji drugi koji vi odaberete. Važno je da pametno odaberete boje ostalih zidova u prostoriji i da dobro uklopite nameštaj i ostale detalje.

Podelite

Facebook
Twitter
LinkedIn