Vanvremenski stil dekorativne cigle u enterijeru

Upotreba dekorativne cigle u dizajnu enterijera nije jučerašnji trend, ali poslednjih godina doživljava veliki povratak. Magijska privlačnost ovog materijala odlično se slaže sa različitim stilovima u uređenju, počevši od industrijskog, pa sve do tradicionalnog.

Dekorativna cigla će u prostor uneti osećaj topline, dok će, paradoksalno, tokom letnjih vrućina delovati osvežavajuće i hladiti prostor. Dekorativna cigla dolazi u devet standardnih boja – bela, žuta, bež, oranž, crvena, braon, siva, maslinasta i crna, a Inova decorativa nudi je u tri osnovna formata – belgijskom, nemačkom i rustic.

Da bi dekorativna cigla u vašem domu ili poslovnom prostoru iskazala svoj puni potencijal, iskoristite je na pravi način. Mi vam donosimo nekoliko saveta.

Akcentujte jedan zid.

Dekorativna cigla prostoru daje originalnost i dozu luksuza, ali preterivanje bi moglo da naruši ovaj utisak. Zbog toga, odaberite jedan zid u prostoriji koji želite da naglasite i obložite ga dekorativnom ciglom. Ako se radi o dnevnoj sobi, to može biti zid iza garniture za sedenje, onaj na kom se nalazi tv komoda ili bilo koji drugi koji vi odaberete. Važno je da pametno odaberete boje ostalih zidova u prostoriji i da dobro uklopite nameštaj i ostale detalje.

Naglasite elemente poput stubova i lukova.

Ako u svom prostoru imate specifične arhitektonske elemente poput stubova ili lukova, naglasite ih dekorativnom ciglom. Ovo će u prostor uneti dozu rustike i romantike.

Vodite računa o detaljima

Iako dekorativna cigla sama po sebi daje specifičan pečat vašem prostoru, pažljivo odabrani detalji mogu dodatno istaći lepotu ovog odabira. Upotpunite zid obložen dekorativnom ciglom umetničkim slikama, fotografijama, ogledalima ili upečatljivim detaljima. Obratite pažnju i na odabir nameštaja i rasvete, kako bi konačan utisak bio zaokružen.

Podelite

Facebook
Twitter
LinkedIn